donderdag 23 april, 2009

NedClad maintenance Innovator 2009

 

Certificaat Industrial Maintenance Innovation Award 2009

Met de inzending ‘Mobiel lasercladden’ is NedClad Technology uit Hengelo wimnnaar geworden van de Industrial Maintenance Innovation Award. NedClad-directeur Wim Husslage nam de prijs in ontvangst tijdens de vakbeurs Industrial Maintenance in Ahoy Rotterdam.

NedClad Technology heeft het al bekende lasercladden mobiel gemaakt, dat wil zeggen de apparatuur is mobiel gemaakt, waardoor grote en vaak bijna niet te transporteren werkstukken op locatie te repareren zijn. Langdurig, risicovol en kostbaar transport zijn hierdoor niet meer aan de orde. Volgens de jury is NedClad er in geslaagd deze stap te maken zonder structurele aanpassingen of innovaties van de apparatuur. Een mooi voorbeeld van slim dingen combineren en bestaande processen op een andere wijze inrichten. Daarmee is voor de onderhoudssector een belangrijke vooruitgang geboekt.
De vakjury: “De Industrial Maintenance Innovation Award beloont ondernemers en ondernemingen die de risico’s durven te nemen om producten en diensten te verbeteren en zo de onderhoudssector te versterken. Wij zijn van mening dat NedClad Technology daarin net iets meer heeft laten zien dan de andere vier genomineerden. Daarnaast had de jury ook waardering voor de durf en volharding van het betrekkelijk kleine NedClad-team, dat onzekerheden overwonnen heeft en al in korte tijd toonaangevende opdrachtgevers van de nieuwe aanpak heeft weten te overtuigen.”

Op de stand van Syntens ontving het NedClad-team uit handen van juryvoorzitter Paul d’Hond een cheque ter waarde van 2.500 euro, een trofee en gratis standruimte van 25 vierkante meter op Industrial Maintenance 2011. Husslage en zijn medewerkers mogen zich daarnaast Maintenance Innovator 2009 noemen.

Bron: Metaalnieuws.nl – NedClad Maintenance Innovator 2009