• Verlengt de levensduur van machineonderdelen
  • Wij maken gebruik van hoogvermogen lasers
  • Bespaar op onnodige kosten

Lasercladden

Nedclad is gespecialiseerd in lasercladden, een techniek die ook benoemd wordt als laser oplassen of laser overlay welding. Tijdens het lasercladden, worden met behulp van een hoogvermogen laser metallische deklagen aangebracht op onderdelen van machines en installaties die onderhevig zijn aan corrosie en slijtage. Door het oplassen met een laser wordt de levensduur van deze apparaten verlengd. Ons bedrijf uit Hengelo biedt bedrijven, door middel van lasercladden of laser overlay welding, een duurzame manier voor het verlengen van de levensduur van kostbare machines en (elektrische) installaties.

Verbeter de kwaliteit van uw kostbare machines door middel van lasercladden

Ons techniekbedrijf is dé specialist op het gebied van laser oplassen. Wij introduceerden lasercladden in Nederland. Met een laser oplassen is zeer geschikt voor het oplossen van fabricagefouten of bijvoorbeeld voor het repareren van verspaningsfouten. Tijdens het proces van lasercladden, wordt een dunne laag van het basismateriaal verhit tot het punt van smelten. In dit smeltbad wordt poeder geïnjecteerd. Dit resulteert in een deklaag met een uitstekende hechting en een geringe opmenging. Beide materialen houden door laser overlay welding hun eigen, specifieke eigenschappen, wat ervoor zorgt dat de kwaliteit van het behandelde onderdeel aanzienlijk verbetert.

Verleng de levensduur van versleten machineonderdelen

Lasercladden is een unieke techniek om losse onderdelen te beschermen tegen slijtage en/of corrosie. Bent u benieuwd wat ons techniekbedrijf voor u kan betekenen op het gebied van producten met een laser oplassen? U kunt ons team inschakelen wanneer u (lokaal) nieuwe onderdelen of materialen wilt voorzien van een beschermende deklaag. Daarnaast is laser oplassen zeer geschikt om versleten, aangetaste of beschadigde werkstukken van machines of installaties te repareren. Door middel van lasercladden worden deze gerepareerde onderdelen voorzien van dezelfde of zelfs een verbeterde standtijd. Reparatie door middel van laser overlay welding wordt hierdoor hoogwaardige revisie.

Neem bij vragen over een laser overlay contact met ons op

Door overlappende rupsen aan te brengen, is het ook mogelijk om grote oppervlakken te beschermen met een deklaag dankzij een laser overlay. Bespreek met ons uw gewenste eindresultaat en samen kijken we naar de mogelijkheden. Heeft u een vraag over onze techniek of over de werkwijze? Neem contact met ons op. Bel naar +31 74 250 5396 of stuur een e-mail naar info@nedclad.nl. Ons team in Hengelo helpt u graag verder.