Astrid Løite

Astrid Løite ( Technical Manager )

AstridMet mijn Technisch Natuurkundige achtergrond met als afstudeerrichting Fotonica, heb ik een goede basis voor het lasercladproces. Enkele maanden na het afronden van mijn studie ben ik in november 2003 in dienst gekomen als Laserclad Engineer bij NedClad Technology, inmiddels uitgegroeid tot Technical Manager. Aangezien het bedrijf en ook het lasercladden nog in de kinderschoenen stond toen ik bij NedClad kwam te werken heb ik ook vele jaren aan de machine gestaan en daar veel ervaring opgedaan over de mogelijkheden en onmogelijkheden van het laserclad proces behorende bij onze huidige lasercladinstallaties. Ik ben ook betrokken en verantwoordelijk geweest voor vele ontwikkelingen, o.a.:

  • Onder mijn beheer viel (en valt nog steeds) de programmering van de lasercladinstallatie(s), vooral in het begin van mijn loopbaan was dit een leuke uitdaging, hoe complexer het product, hoe leuker ik het vond om er een programma voor te schrijven. Inmiddels hebben we al een redelijke verzameling van programma’s voor een grote verscheidenheid aan producten opgebouwd.
  • Gezien mijn achtergrond was het ook een logische stap om de verantwoordelijkheid over de lasers en de optieken onder mijn beheer te hebben. Ik heb in de loop der jaren dan ook verschillende optieken aangeschaft en ontwikkeld om de bereikbaarheid van de cladoppervlakken te vergroten. Mochten er vragen zijn over de bereikbaarheid van een te cladden oppervlak dan wil ik dit graag voor u uitzoeken.
  • Ik heb vele jaren samengewerkt met Wim Husslage en samen met hem heb ik vele onderzoeken uitgevoerd voor verschillende materiaalcombinaties en vormen van producten. Zelf merk ik ook dat het lasercladproces nog niet uit ontwikkeld is, ik wil graag met onze klanten meedenken en zoeken naar mogelijke oplossingen voor de complexe problemen van onze klanten.
  • NedClad heeft in de loop der jaren ook investeringen gedaan in opspanmiddelen en manipulatie apparatuur, uiteraard was ik hier ook direct bij betrokken, veel van onze apperatuur is dan ook op maat gemaakt en/of aangepast aan onze wensen.

Ook in de toekomst blijf ik me nog ontwikkelen, NedClad heeft het voornemen om een laser aan te schaffen voor onze derde robotinstallatie, het lijkt me een leuke uitdaging ook deze machine operationeel te krijgen voor een veelzijdigheid aan producten.