zaterdag 3 maart, 2007

NedClad in het NIEUWS

NedClad is niet alleen uniek in Nederland. Ook in het buitenland ondervindt NedClad steeds meer erkenning met de wijze waarop en de kwaliteit waarmee NedClad het lasercladden uitvoert.

In okt/nov 2006 was NedClad uitgenodigd voor de grootste en meest prestigieuze laserconferentie in de wereld: ICALEO 2006 in Scottsdale/Arizona/USA. In juni was NedClad uitgenodigd voor een presentatie tijdens de “LASERTAGE” in Emden (Duitsland) en in mei van 2007 is NedClad daar weer uitgenodigd.

Op 28 februari 2007 heeft NedClad op uitnodiging van het Britse Welding Institute (TWI) een bijdrage geleverd aan een laserclad seminar, waar alle laserprominenten van Groot-Brittannië aanwezig waren.

In het december-nummer (2006) van het blad “Schip & Werf de Zee” en in het januari-nummer (2007) van het blad “Lastechniek” stond een artikel naar aanleiding van het afgesloten onderzoek met ondersteuning van SenterNovem dat NedClad en DMI Marine te Zwolle hebben uitgevoerd om zuigerveergroeven van grote zuigers van scheepsdieselmotoren te reconditioneren d.m.v. lasercladden.
Dit project is succesvol afgesloten. Het lasercladden kan nu in de toekomst het verchromen vervangen. Het wachten is op de resultaten van de praktijkproef, waarbij een behandelde zuiger is geplaatst in een schip.