Apparatuur

????????????????????????????????????

Op dit moment heeft NedClad de beschikking over 3 lasercladstations:

  • Lasercladstation 1 is een kleinere robot  in combinatie met een track, draaikanteltafel en een laser. Doordat deze robot op een track is geplaatst, kan er met deze robot op meerdere werkplekken geclad worden door gebruik te maken van diverse manipulatoren.
  • Lasercladstation 2 is een iets grotere en zwaardere robot met een draaikanteltafel en een laser. Doordat deze robot iets groter is dan die van station 1 heeft de robot een iets groter bereik. Ook bij dit lasercladstation kan er gewerkt worden met externe manipulatoren.
  • Lasercladstation 3 heeft een nog grotere en zwaardere robot zonder eigen laser, er kan gebruik worden gemaakt van de lasers van station 1 of 2. NedClad is bezig met de aanschaf van een eigen laser voor dit lasercladstation. Deze robot heeft geen gekoppelde draaikanteltafel maar kan uiteraard net als de andere stations worden gecombineerd met externe manipulatoren.

AllDSC_0003_1e robots zijn zo gepositioneerd dat ze een grote hoeveelheid werkplekken kunnen bereiken en eventueel ook zelf naar een product toe gebracht kunnen worden indien dit noodzakelijk mocht zijn.

Naast de 3 lasercladstations beschikt NedClad over een aantal draai- en/of kanteltafels, rollenblokken en een opspantafel. Tevens beschikt NedClad over een 5 tons bovenloopkraan in de productieafdeling voor het positioneren van
de producten op de betreffende manipulatoren (en voor het laden en lossen van onderdelen die niet met de heftruck kunnen worden geladen of gelost) en over een 5 tons heftruck voor het laden en lossen.Lasercladstation 1

NedClad heeft de beschikking over een draaibank, deze draaibank wordt vooral gebruikt voor het voorbewerken van proefstukken. De nabewerking laten we graag over aan de deskundige vakmensen en besteden wij uit bij diverse bedrijven in onze omgeving.